• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Wanneer iemand is overleden moeten er vaak in een korte tijd al een aantal zaken worden geregeld. Het moment van overlijden komt meestal onverwacht en het verschilt per situatie welke zaken er moeten worden geregeld.

Er zijn ineens zoveel vragen en keuzes die gemaakt moeten worden. Juist op die momenten zullen we de rust bewaren en ervoor zorgen dat u de juiste keuzes kunt maken. Wij hebben in de afgelopen jaren kunnen ervaren dat nabestaanden het een grote geruststelling vinden als wij juist al vanaf dit eerste moment betrokken zijn. Kort na het overlijden zult u ook contact moeten opnemen met uw huisarts. Dit kan op bepaalde momenten een waarnemend arts zijn.

De arts zal persoonlijk naar de overledene komen om te schouwen. Hij/zij zal officieel de dood vaststellen en tevens een aantal wettige documenten invullen.

Een van de eerste vragen zal zijn of u zou willen meehelpen met het verzorgen van de overledene. Tevens zullen wij het overbrengen van de overledene, van de plaats van overlijden naar een locatie waar de persoon zal worden opgebaard, met u afstemmen. Het opbaren in een thuissituatie is ook mogelijk. Belangrijk bij deze keuzes is dat u weet dat niets direct moet. Gewoon even rustig als nabestaanden met elkaar overleggen. Stap voor stap de juiste keuzes maken. In het eerste telefoongesprek zullen wij met u een afspraak maken om met elkaar de uitvaart te bespreken.

U bepaalt zelf door wie u de uitvaart laat verzorgen. Het maakt hierbij niet uit waar u verzekert bent. Er zijn uitvaartverzekeringen die u ledenkorting of voordeel bieden wanneer u door hen de uitvaart laat verzorgen. Desondanks vallen onze begrotingen, door scherpe tarieven en lage overheadkosten, vrijwel altijd lager uit.

De uitvaart moet perfect worden verzorgd, ongeacht welke religie iemand heeft. De verzekeringspolis mag hierbij geen dominante rol spelen, maar is uiteraard wel belangrijk om rekening mee te houden.

Mocht u hierover op voorhand al vragen hebben dan kunnen wij u, in een persoonlijk gesprek bij u thuis, vrijblijvend informeren over de verschillende mogelijkheden. Tijdens de gesprekken die wij met families hebben, merken we dat het een enorme rust geeft om met ouders, partner of kinderen hierover te praten. De dood hoort bij het leven en wij nemen in alle rust en met alle respect de uitvaart met u door. Als alles tijdig is geregeld is dat vaak een hele geruststelling.